(34 opinie klienta)

Pasta pistacjowa z bia艂膮 czekolad膮

Wydrukuj/zapisz Przepis

Wstaw tutaj napisany wst臋p do przepisu

.

Sk艂adniki przepisu

Niezb臋dne przyrz膮dy

Pasta pistacjowa z bia艂膮 czekolad膮 - szybki i smaczny przepis

  • Etap 1

    Rozpu艣膰 bia艂膮 czekolad臋 w k膮pieli wodnej lub u偶ywaj膮c mikrofal贸wki. Ostud藕.

  • Etap 2

    W blenderze lub malakserze umie艣膰 pistacje i miel je na g艂adk膮 past臋.

  • Etap 3

    Dodaj rozpuszczon膮 bia艂膮 czekolad臋 do pasty z pistacji i dok艂adnie wymieszaj, a偶 sk艂adniki si臋 po艂膮cz膮.

  • Etap 4

    Je艣li pasta jest zbyt g臋sta, dodaj odrobin臋 gor膮cej wody i ponownie wymieszaj, a偶 uzyskasz idealn膮 konsystencj臋.

  • Etap 5

    Prze艂贸偶 past臋 do s艂oika lub innego pojemnika do przechowywania.

Przepis na past臋 pistacjow膮 z bia艂膮 czekolad膮

Pasta pistacjowa z bia艂膮 czekolad膮 to po艂膮czenie dw贸ch wyj膮tkowych smak贸w, kt贸re rozp艂ywaj膮 si臋 w ustach. Delikatno艣膰 bia艂ej czekolady 艂膮czy si臋 z intensywnym aromatem pistacji, tworz膮c niezwyk艂e doznania kulinarne.

Ta pasta jest prostym i szybkim przepisem, kt贸ry mo偶na przygotowa膰 w zaledwie kilku krokach. Wystarczy zmiksowa膰 obrane ze sk贸rki pistacje na g艂adk膮 past臋, doda膰 rozpuszczon膮 bia艂膮 czekolad臋 i dok艂adnie wymiesza膰. Je艣li chcesz uzyska膰 l偶ejsz膮 konsystencj臋, mo偶esz doda膰 odrobin臋 gor膮cej wody.

Podawaj past臋 na 艣wie偶ym pieczywie jako pyszny dodatek do 艣niadania lub kolacji. Mo偶esz r贸wnie偶 u偶ywa膰 jej jako nadzienia do ciasteczek czy muffinek - mo偶liwo艣ci s膮 nieograniczone!

Pami臋taj o tym, 偶e pasta b臋dzie najlepsza gdy zostanie sch艂odzona przez kilka godzin przed podaniem. Upewnij si臋 tak偶e, 偶e u偶ywasz obranych pistacji bez sk贸rek oraz dobrze wymieszaj past臋 podczas dodawania gor膮cej wody, aby unikn膮膰 powstawania grudek.

To danie zachwyci Twoje podniebienie swoim bogactwem smaku i tekstury. Spr贸buj tej delikatnej i aromatycznej pasty pistacjowej z bia艂膮 czekolad膮, a do艣wiadczysz prawdziwej kulinarnej rozkoszy. Smacznego!

😋

Najcz臋艣ciej zadawane pytania:

  1. Jakie sk艂adniki s膮 potrzebne do przygotowania pasty pistacjowej z bia艂膮 czekolad膮?

    Aby przygotowa膰 past臋 pistacjow膮 z bia艂膮 czekolad膮, potrzebujesz 200g obranych pistacji i 100g bia艂ej czekolady.

  2. Jak rozpu艣ci膰 bia艂膮 czekolad臋?

    Bia艂膮 czekolad臋 mo偶na rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej lub u偶ywaj膮c mikrofal贸wki. Je艣li korzystasz z mikrofal贸wki, pami臋taj o cz臋stym mieszaniu i ostudzeniu przed dodaniem do pasty pistacjowej.

  3. Jak uzyska膰 g艂adk膮 past臋 z pistacji?

    Aby uzyska膰 g艂adk膮 past臋 z pistacji, umie艣膰 je w blenderze lub malakserze i miel na jednolit膮 konsystencj臋.

  4. Czy mo偶na doda膰 gor膮c膮 wod臋 do pasty, je艣li jest zbyt g臋sta?

    Tak, je艣li pasta jest zbyt g臋sta, mo偶esz doda膰 odrobin臋 gor膮cej wody i dok艂adnie wymiesza膰, a偶 uzyskasz odpowiedni膮 konsystencj臋.

  5. Jak d艂ugo mo偶na przechowywa膰 past臋 pistacjow膮 z bia艂膮 czekolad膮?

    Past臋 pistacjow膮 z bia艂膮 czekolad膮 mo偶na przechowywa膰 w lod贸wce przez oko艂o tydzie艅. Najlepiej smakuje po sch艂odzeniu przez kilka godzin przed podaniem.

tabela warto艣ci od偶ywczych

AtrybutWarto艣膰
bia艂ka30
b艂onnik10
cholesterol0.0
Kaloryczno艣膰 (kcal)1192
t艂uszcze92
w臋glowodany58

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.