Zielone kaszotto na zimno – sałatka z ziołowym pesto ciekawy przepis

    Wydrukuj/zapisz Przepis

    Składniki przepisu

    Niezbędne przyrządy

    Kroki przygotowania

    • Etap 1

      1. Przygotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu.

    • Etap 2

      2. Gotuj kaszę w osolonym wrzątku przez około 15 minut, aż będzie miękka, ale lekko al dente.

    • Etap 3

      3. Odcedź i przepłucz kaszę pod zimną wodą.

    • Etap 4

      4. Pokrój ogórki w kostkę o równych rozmiarach.

    • Etap 5

      5. Jeśli używasz ogórków gruntowych, możesz zostawić skórkę dla dodatkowego koloru i tekstury.

    • Etap 6

      6. Przygotuj pesto: W blenderze umieść bazylię, miętę, natkę pietruszki, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek extra virgin.

    • Etap 7

      7. Mieszaj do momentu uzyskania kremowej konsystencji pesto.

    • Etap 8

      8. Dopraw pesto solą i pieprzem do smaku.

    • Etap 9

      9. W misce wymieszaj gotowaną kaszę gryczaną, pokrojone ogórki oraz przygotowane pesto.

    • Etap 10

      10.Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą.

    • Etap 11

      11.Przed podaniem schłódź sałatkę przez około 30 minut w lodówce,

    • Etap 12

      12.Aby smaki i aromaty się przegryzły

    • Etap 13

      13.Sałatkę Zielone kaszotto na zimno podawaj na talerzach lub w misach

    • Etap 14

      14.Jako główne danie lub dodatek do grillowanych mięs czy ryb

    • Etap 15

      15

    • Etap 16

      Etap 16

    • 17

      11

    • 22

      22

    • 22

      22

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      33

    • 33

      34

    • 444

      44

    • 4

      44

    Tabela wartości odżywczych

    AtrybutWartość
    białka15
    błonnik6
    Kaloryczność (kcal)715
    tłuszcze500
    węglowodany48
    This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.